Link Building strategie├źn en middelen voor drukbezette marketeers

Als je een link building strategie aan het opbouwen bent, is het belangrijk te weten dat het niet onmiddellijk zal zijn. Het is een geleidelijk proces - tenminste, als je het goed doet.

De pagina's waarop u links bouwt, en met name de kwaliteit en autoriteit van die pagina's, spelen een belangrijke rol bij het bepalen van hoe hoog u zult scoren in de resultaten van zoekmachines.

Bloggen is een voor de hand liggende manier om backlinks naar uw website te krijgen. Er zijn echter tal van andere bewezen manieren om de beste links te bouwen en uw ranking in de SERP's te verhogen.

Deze blog post zal u 13 fool-proof link building strategieën laten zien die u vandaag nog aan het werk kunt zetten. Ze zijn vooral nuttig voor drukke marketeers die veel op hun bord hebben en hun positie bij zoekmachines in de gaten willen houden.

Wat is een Link Building Strategie?

Link building strategieën verwijzen naar de technieken die marketeers en SEO's gebruiken om andere websites terug te laten linken naar hun eigen website.

Als u bijvoorbeeld een e-commercesite runt die kampeerspullen verkoopt, kunt u een blogbericht schrijven over veiligheidsmaatregelen bij het kamperen. Andere websites die veiligheidskwesties bespreken, kunnen dan naar uw blogbericht linken zodat hun gebruikers meer informatie over het onderwerp kunnen vinden.

Waarom zijn Link Building strategieën zo belangrijk?

Link building is belangrijk voor zoekmachine optimalisatie (SEO). Het is een van de belangrijkste factoren die zoekmachines gebruiken om de rangschikking te bepalen, dat wil zeggen wie het zoekresultaat op de eerste pagina krijgt.

In feite hebben pagina's op de eerste plaats in de Google SERPs gemiddeld 3,8 keer meer backlinks dan de pagina's op de plaatsen 2-10.

Bij het bepalen van de rangorde van uw website kijken Google, Bing, Yahoo en andere zoekmachines naar het aantal links dat naar uw site leidt (en de kwaliteit van die links).

Hoe meer betrouwbare en gezaghebbende sites van hoge kwaliteit naar u linken, hoe hoger uw blogberichten en verkooppagina's zullen verschijnen op de pagina's met zoekresultaten.