Aug 25
Flat design vector illustration. E-commerce, shopping & delivery

Outbound Telemarketing; wat is het?

Outbound Telemarketing; wat is het?
Telemarketing is het telefonisch aanprijzen van goederen, diensten of ideeën met als doel deze te verkopen. Er wordt gesproken van outbound telemarketing wanneer u als bedrijf zelf de klanten benadert via de telefoon. De telefonische verkoper is de telemarketeer die voor u aan de hand van scripts een prospect ofwel potentiële klant belt. Via webbased telemarketing software of callcenter software kunnen gegevens worden vastgelegd, geanalyseerd en worden hergebruikt voor betere verkoopresultaten.

 

Telemarketing; Wat is het?

 

De opkomst van de telefoon als verkoopinstrument
De telefoon bestaat al sinds 1877. Het duurde echter ruim 100 jaar voordat men dit instrument is gaan beschouwen als een echt verkoopmedium. Als eerste ondervonden de vertegenwoordigers dat het telefonisch vastleggen van een afspraak met een klant meer en meer noodzakelijk was. Het toevallig langsgaan bij de klant verdween vrijwel helemaal. Niet lang daarna werd vastgesteld dat de respons van het telefoongebruik kon worden verhoogd door middel van trainingen. De algemeen bekende telefoon zorgde door de jaren heen voor vele nieuwe ontwikkelingen waar onder meer postorderbedrijven veelvuldig gebruik van gingen maken. Niet lang daarna volgden de callcenters waar een team van bellers via outbound telemarketing software producten of diensten probeerden te verkopen en bedrijven gingen ook zelf aan de slag met speciale acquisitie software om nieuwe klanten te werven. Tegenwoordig wordt vrijwel alles via de telefoon verkocht.

 

Kan alles via telemarketing worden verkocht?
In de praktijk is gebleken dat ieder product of dienst via de telefoon verkocht kan worden. Er zijn hier legio voorbeelden van te noemen, van particuliere consumptieartikelen tot aan verbruiksgoederen en verzekeringen. Voorwaarde van een succesvolle verkoop is echter wel dat het adressenbestand dat wordt gebruikt nauwkeurig is samengesteld én dat de boodschap op een duidelijke wijze wordt geformuleerd. Er kan zodoende gerust van uitgegaan worden dat iedere verkoop aan de hand van contact software of andere telemarketing technieken aangeboden en gerealiseerd kan worden. Op de vraag of alles via telemarketing kan worden verkocht, luidt het antwoord dus ‘ja en als’.

Toepassingen van telemarketing
SaaS telemarketing software voor outbound telemarketing kan voor verschillende doeleinden worden ingezet. Enkele voorbeelden zijn:

– Agendaplanning; afspraken maken
– Actualiseren adressenbestanden
– Adressen kwalificeren
– Telefonische verkoop goederen/diensten
– Enquêtes afnemen
– Marktonderzoek houden
– Genereren leads
– Uitnodigingsacties
– Opvolging offertes en direct mail
– Regelmatig benaderen van minder rendabele klanten
– Telefonische debiteurenopvolging

Uiteraard zal deze lijst in de toekomst nog langer worden wanneer nieuwe toepassingen op het gebied van telemarketing en outbound telemarketing software worden geïntroduceerd.

#telemarketing #outbound #software

 

Over de schrijver