Aug 25
sfomzetaantal1-e1447248384385

Sales Acceleration en het aantal suspects

Op zoek naar nieuwe klanten? Waar ga je beginnen; online of offline adressen (suspects) genereren of beide? Hoeveel adressen moet je genereren of aankopen?

 

Suspects gerelateerd aan omzetdoelstelling
Het aantal benodigde suspects (= nog niet eerder gecontacteerde adressen) is afhankelijk van de omzetdoelstelling. Het is dus niet verstandig om zomaar een adressenlijst aan te kopen en lukraak te beginnen. Er zijn een aantal handige tools zoals de uitgebreide Sales Funnel calculator van MathMarketing en onze eigen Sales Funnel Calculator. Hieronder wordt het aantal benodigde suspects uitgelegd aan de hand van de Sales Funnel Calculator van CallMonkey.

 

Omzetdoelstelling en gemiddelde orderwaarde
Ga naar https://callmonkey.com/sales-funnel/sales-funnel-calculator/ en vul de gewenste omzetdoelstelling en de gemiddelde orderwaarde in.

Sales Funnel Calculator CallMonkey

In bovenstaand voorbeeld gaan we uit van een omzetdoelstelling van 500.000 euro met een gemiddelde orderwaarde van 10.000 euro. 500.000 gedeeld door 10.000 is 50 te scoren orders.

Sales Funnel calculator stap 3 CallMonkey

9.190 suspects
In bovenstaand voorbeeld zijn 50 orders nodig. Wanneer Sales 1 op de 5 offertes weet te converteren naar een order, dan is het order percentage dus 20%. De percentages kunnen per fase worden aangepast. Om de omzetdoelstelling van 500.000 euro te halen en de bijbehorende conversie percentages per fase zijn zoals hierboven vastgesteld, dan heb je dus 9.190 suspects nodig.

 

4.587 suspects
Wanneer Sales de conversie van offerte naar order weet te verhogen van 20% naar 40% dan heeft dit grote invloed op het aantal suspects dat gecontacteerd moet worden. Er zijn geen 9.190 suspects meer nodig maar slechts de helft; 4.587 suspects. Zie onderstaand voorbeeld.

 

Sales Funnel Calculator aanpassen conversie CallMonkey

 

Met hoeveel suspects beginnen?
Begin eerst eens met 10% van het benodigde aantal adressen. Ga aan de slag en bekijk de conversie cijfers. Begin in bovenstaand voorbeeld dus met 460 suspects. Na verloop van tijd weet je de exacte conversiecijfers, koop dan pas de resterende suspects aan.

 

Sales Acceleration
Sales Acceleration Software werkt aan de hand van de Sales Funnel. De Sales Funnel Calculator is een perfecte tool om de huidige status te visualiseren. Sales Acceleration Software is in essentie een combinatie van outbound callcenter telemarketing software met CRM software. Met Sales Acceleration Software bewerkt een organisatie structureel haar doelgroep (markt) met als doel omzetverhoging. Zie ook Wat is Sales Accelaration Software?

 

Volgende artikel
Zodra het aantal nieuw te contacteren adressen, de suspects, bekend zijn, is de volgende stap; hoe maak ik een doelgroep selectie. In ons volgende artikel gaan we hier verder op in.

 

Over de schrijver