Formulieren in CallMonkey

Met formulieren bouw je de leidraad van het gesprek (belscript) op. Een formulier bestaat uit een sectie met meerdere blokken.

Door meerdere secties aan te maken kun je een Interactief formulier (enquête) opstellen.

Aandachtspunten

• Maak de ontbrekende velden aan

Formulier aanmaken

Klik op het icoontje kopiëren Een item kopiëren in callmonkey om een bestaande formulier te kopiëren of op het groene plusje Icoon toevoegen in CallMonkey om een nieuw formulier aan te maken.

Formulier-aanmaken-in-CallMonkey

Geef het Formulier een naam en klik onderaan de pagina op ‘Opslaan’.

Formulier-naam-geven-in-CallMonkey

Blokken

In een sectie kun je drie verschillende soorten blokken aanmaken:

Klik op het icoontje aanpassen Bewerken icon CallMonkey om de naam van het blok te wijzigen en op het icoontje uitklappen  Icoon toon meer CallMonkey om de inhoud van het blok te bekijken.

De positie van de blokken kun je onderling wijzigen door het blok vast te houden en te slepen. Ga met de muis naar het icoontje slepen Icoon drag drop CallMonkey om een blok te verplaatsen.

Blokken-drag-en-drop-in-CallMonkey

Klik op ‘Klik hier om een blok toe te voegen aan deze sectie’ om een nieuw blok toe te voegen.  Selecteer daarna een blok uit de pulldown die verschijnt.

Formulieren-een-blok-toevoegen-aan-een-formulier

Tekst blok

In het Tekst blok kun je velden invoegen. Op het moment dat een gebruiker een adres opent dan worden de ingevoegde velden automatisch samengevoegd in het Tekst blok.

Formulieren-toevoegen-van-een-tekst-blok-in-CallMonkey
Maak eerst alle velden aan voordat je het formulier gaat samenstellen

Resultaatcode blok

De resultaatcodes verschijnen als blauwe knoppen op de contactpagina. Er kunnen meerdere resultaatcode blokken worden toegevoegd aan een sectie.

Formulieren-resultaatcode-blok-toevoegen-aan-een-formulier-in-CallMonkey
Klik op het bewerk icoontje Icoontje veld bewerken CallMonkey om de naam van de resultaatcode of overige instellingen te wijzigen

Veld blok

Voeg velden toe aan het formulier en bepaal de veld instellingen. Een veld kan slechts eenmaal worden toegevoegd binnen een sectie.

Formulieren-toevoegen-van-een-veld-blok
Klik op het bewerk icoontje Icoontje veld bewerken CallMonkey om de veld instellingen te wijzigen

Interactief formulier (enquête)

Door meerdere secties toe te voegen aan het formulier kun je een interactieve formulier (enquête) maken. De gebruikers worden interactief door de vragenlijst geleid en krijgen alleen de vragen te zien die relevant zijn.

Formulieren-het-maken-van-een-interactief-formulier-in-CallMonkey

De link knoppen verschijnen groene knoppen in het scherm van de gebruiker.

visualisatie-op-dynamische-enquete-op-de-contactpagina