Bellen met je mobiel (Windows)

In dit artikel leggen we je uit hoe je kunt bellen met je mobiele telefoon in combinatie met CallMonkey.

Met één klik op de belbutton wordt het te bellen telefoonnummer automatisch naar je mobiel overgezet en er wordt gelijk gebeld.

Aandachtspunten

• Je moet de app Remote Phone Call installeren op je mobiele telefoon en de software van Remote Phone Call op je computer.
  • Je mobiele telefoon en je computer moeten beide aangesloten zijn op hetzelfde WiFi netwerk.
  • De telefoonkosten zijn afhankelijk van je mobiele telefoon abonnement.

Stappen

1. Installatie mobiele telefoon

Open één van onderstaande links vanaf je mobiele telefoon en installeer de app Remote Phone Call;

Download-Remote-Phone-Call-from-Google-play-CallMonkey-e1454615395871

Klik op de knop  ‘installeren’.

Installeren-client-software-Remote-Phone-Call-Trial-in-CallMonkey-stap-1-1

De app wordt automatisch op je mobiel telefoon geïnstalleerd.

Open de app.

Installeren-client-software-Remote-Phone-Call-Trial-in-CallMonkey-1-1

Klik op ‘Install client software’

Installeren-client-software-Remote-Phone-Call-Trial-in-CallMonkey-stap-5

Je wordt naar een nieuwe pagina geleid. Ga naar 3. Setup transfer

Installeren-client-software-Remote-Phone-Call-Trial-in-CallMonkey-stap-2-e1454618837698-1

Noteer het IP-adres onder ‘Client package phone download’. In bovenstaande afbeelding gaat het om het adres http://192.168.8.113:30113/setup.

Ga naar de browser op je computer en vul het IP-adres in.

2. Installatie computer

Ga naar de browser op je computer en vul het IP-adres in.

Installeren-client-software-Remote-Phone-Call-Trial-in-CallMonkey-stap-4

Het bestand CallCenter.msi wordt automatisch gedownload op je computer. Open het bestand en doorloop de stappen.

Open het programma en naar ga naar de settings van het programma. Zorg ervoor dat je mobile telefoon is geselecteerd bij ‘Phone name’ en dat ‘Enable tel and callto URL-handling’ staat aangevinkt.

Installeren-client-software-Remote-Phone-Call-Trial-in-CallMonkey-stap-6

Klik op OK en voer het wachtwoord in dat op je mobiele telefoon verschijnt.

Installeren-client-software-Remote-Phone-Call-Trial-in-CallMonkey-stap-7-1

Je mobiele telefoon is nu verbonden met je computer.

Installeren-client-software-Remote-Phone-Call-Trial-in-CallMonkey-stap-6

2. Instellen telefoon protocol

Zorg ervoor dat het callto telefoon protocol is geselecteerd bij de gebruikers die via hun mobiele telefoon gaan bellen.

Callto-telefoon-protocol-selecteren-in-CallMonkey

Bekijk het artikel over het telefoon protocol voor meer informatie.