In dit artikel leggen we je uit hoe je met VoipBuster kunt bellen in combinatie met CallMonkey.

VoipBuster is een zogenaamde Betamax (VoIP) provider waarmee je goedkoop kunt bellen naar vaste nummers.

VoipBuster maakt gebruikt van de softphone van VoipConnect. Klik hier voor een overzicht van andere Betamax providers die ook gebruik maken van de softphone van VoipConnect.

Aandachtspunten

• Als je €10 beltegoed aangeschaft bij VoipBuster krijg je als bonus 120 dagen compleet gratis bellen naar alle vaste nummers met een maximum van 300 minuten per 7 dagen. Daarna is het tarief € 0,015. Het bellen naar mobiele nummers kost € 0,25.
  • Elke keer wanneer je een beltegoed aanschaft bij VoipBuster krijg je een bonus van 120 dagen tot maximaal 365 dagen.
  • VoipBuster heeft een fair use police, zie artikel 13 van de terms of use
  • Met CallerID verschijnt je eigen netnummer of mobile nummer in het scherm van degene die je belt
  • Bekijk hier de systeemeisen (o.a breedband internetverbinding (ADSL, Kabel – min. 64kB up/downstream)

Stappen

1. Registratie VoipBuster

Ga naar https://www.voipbuster.com/signup om je te registeren bij VoipBuster

Registeren-bij-VoipBuster-CallMonkey

Vul je gegevens in en klik daarna op ‘Next’

Gegevens-invullen-VoipBuster-CallMonkey

2. VoipBuster tegoed

Nadat de gegevens zijn ingevuld kun je tegoed aankopen. Selecteer minimaal een bedrag van € 10,- wanneer je gebruik wilt maken van de 120 dagen onbeperkt bellen naar vaste nummers. Klik op next nadat je een betaalmethode hebt geselecteerd.

Tegoed-kiezen-VoipBuster-CallMonkey

Controleer je gegevens in stap 2 en klik op ‘Next’ om de betaling te verrichten.

Tegoed-kiezen-VoipBuster-stap-2-CallMonkey

3. Download softphone

Ga naar https://www.voipbuster.com/download en klik op het logo van het besturingssysteem om de softphone te downloaden.

Download-softphone-VoipBuster-CallMonkey

Vul daarna de gegevens in die je hebt gebruikt in stap 1. Registratie VoipBuster.

Inloggegevens-invullen-in-softphone-VoipConnect-CallMonkey

Nadat je bent ingelogd verschijnt het tegoed in het scherm van de softphone.

Softphone-VoipConnect-status-CallMonkey

4. Aanpassen register

Gebruikers met een Windows computer moeten een bestand toevoegen aan het register van de computer om er voor te zorgen dat de softphone wordt geopend wanneer er op de belknop wordt geklikt.

Download het bestand ‘sip32(VoipConnect).zip‘ wanneer je een computer hebt met een x32 processor of download het bestand ‘sip64(VoipConnect).zip‘ wanneer je een computer hebt met een x64 processor.

Klik hier om te achterhalen welke processor je hebt.

Pak het bestand uit en sla het op. Open het bestand met het programma Register-editor. Klik hier voor meer informatie.

5. Toevoegen telefoon protocol

Nadat het register is aangepast kan de softphone worden geopend door het telefoon protocol sip:/callto:. Deze moet toegevoegd worden bij de gebruikers die bellen met VoipBuster.

Klik hier voor meer informatie over het toevoegen van het telefoon protocol bij de gebruiker.

6. CallerID instellen

Met CallerID kun je je eigen netnummer of mobiele nummer toevoegen. Dit nummer verschijnt dan in het scherm van degene die je belt.

Ga naar https://www.voipbuster.com/your_settings/settings en vul je netnummer of mobile nummer in. Klik daarna op ‘Verify now’.

voipbuster-telefoonnummer-verifiëren-callmonkey

Klik in het scherm dat verschijnt de methode waarop je je telefoonnummer wilt verifiëren.

voipbuster-telefoonnummer-verifiëren-stap-2-callmonkey

Je ontvangt een sms of een belletje. Voer de code in en klik op ‘Next’. De CallerID is nu ingesteld.