Bellen met de gratis softphone van 3CX

Wanneer je geen gebruikt wilt maken van onze geïntegreerde softphone, kun je gebruikt maken van een externe softphone zoals 3CX of X-Lite.

Om te kunnen bellen heb je de SIP-gegevens nodig van je VoIP Provider. Kies één van onze partners wanneer je nog geen VoIP Provider hebt.

Instellen 3CX softphone

1. 3CX softphone downloaden
  2. 3CX softphone instellen
  3. Aanpassen register (Windows)
  4. Aanpassen telefoon protocol

small-number-1-callmonkey  3CX softphone downloaden

Klik op onderstaande link om de 3CX Soft Phone te downloaden.  http://www.3cx.com/downloads/3CXPhone6.msi

Open het bestand en doorloop de stappen. Klik op ‘Launch 3CXPhone’ in de laatste stap.

launch-3cx-phone-in-CallMonkey

small-number-2-callmonkey  3CX softphone instellen

Klik in de het scherm van de softphone rechtsboven op ‘Set accounts’. Onderstaande scherm verschijnt.

set-account-3cx-phone-in-CallMonkey

Vul de SIP-gebruikersgegevens in die je hebt ontvangen van je VoIP provider.

• Account name: een willekeurige naam
  • CallerID: het telefoonnummer van de VoIP provider
  • Extension: het telefoonnummer van de VoIP provider
  • ID: het telefoonnummer van de VoIP provider
  • Password: het wachtwoord van de VoIP provider

Selecteer by ‘My location’ ‘I am out of the office – external IP en vul het IP adres in van de VoIP provider.

account-name-3cx-phone-in-CallMonkey

Klik op ‘Ok’ en controleer of de tekst ‘On Hook’ verschijnt in het scherm van de softphone.

On-hook-3cx-phone-in-CallMonkey

De softphone is gereed voor gebruik.

small-number-3-callmonkey  Aanpassen register (Windows)

Gebruikers met een Windows computer moeten een bestand toevoegen aan het register van de computer om er voor te zorgen dat de softphone wordt geopend wanneer er op de belknop wordt geklikt.

Download het bestand ‘sip32(3CX).zip‘ wanneer je een computer hebt met een x32 processor of download het bestand ‘sip64(3CX).zip‘ wanneer je een computer hebt met een x64 processor.

Klik hier om te achterhalen welke processor je hebt.

Pak het bestand uit en sla het op. Open het bestand met het programma Register-editor. Klik hier voor meer informatie.

small-number-4-callmonkey  Aanpassen telefoon protocol

Nadat het register is aangepast kan de softphone worden geopend door het telefoon protocol sip:. Deze moet toegevoegd worden bij de gebruikers die gaan bellen met de softphone.

Klik hier voor de video over het toevoegen van het telefoon protocol bij de gebruiker.